Home » Artikler, Uncategorized » 25 årsdagen for Kim Schumachers død (12 Juni)

25 årsdagen for Kim Schumachers død (12 Juni)

kimschumacher400I dag (12. Juni) er det precis 25 år siden at ‘Stemmen fra 80’erne’ og DJ’en, der var forud for sin tid, speedsnakeren Kim Schumacher, i en alt for tidlig alder gik bort.

Kim Schumacher var, gennem 80’erne, med til at styrke interessen for genrer som dance, hiphop, R’n’B, techno og pop, der indtil da nærmest havde været betragtet som underlødige i Danmarks Radio. Kim Schumacher forsøgte at dokumentere genrerne mens de udvikledes og tilbragte derfor en del tid i New York, hvor hiphop- og Hi-Energy-genrerne var på det højeste i 1980’erne.

Kim Schumacher blev kendt som ’speedsnakkeren’ for sin hurtigttalende stil og sine morsomme, kontroversielle og rammende kommentarer, ikke mindst i radioen.

Hans alt for tidlige død kom som følge af AIDS efter en meget kort sygdomsperiode. I månederne op til sin død producerede han programmet Labyrint. Til sin mor havde han blot sagt at han havde travlt, og hun så ham derfor ikke i de sidste fem måneder. Hans død kom som en overraskelse og blev bemærket med baggrundsartikler, billeder og interviews i tabloidpressen og ugebladene.

På 2town Radio hylder vi Kim Schumacher i programmet ‘Frøen’s 80’er Flip’, der sendes lørdage kl 19:00 til 21:00, hvor studievært Kaj Jensen (‘Frøen’) afspiller en ny sekvens fra Schumachers radiotid i hvert program.

Kim Schumacher er og bliver en legende indenfor kunsten at lave radio. Ingen over ham og ingen på niveau med ham, hverken før eller siden i Danmark. Her 25 år efter hans død er han fortsat savnet.

 

 

 

comment closed


Copyright © 2017 · 2town Radio · All Rights Reserved · Posts · Comments
2town Radio stiller musik til rådighed i samarbejde med Koda & Gramex
%d bloggers like this: